Guajillo chili sušené
Chilli Guajillo, Capsicum annuum, se také označuje jako sušené chilli Mirasol nebo chilli Guajillo. Sušená verze chilli Mirasol, Guajillo, znamená v překladu "malá tykev" a nazývá se tak podle chrastivého zvuku, který vydávají semena, když se sušenými lusky zatřese. Pokud máte rádi chilli o něco sladší, pak je pro vás chilli Guajillo vynikající paprikou, se kterou můžete v kuchyni experimentovat. Má překvapivý rozsah a pálivost, kterou si může vychutnat většina lidí.
Chilli papričky Mirasol (v sušeném stavu známé jako chilli Guajillo) pocházejí z oblasti severního a středního Mexika a dnes se pěstují především v mexických státech Zacatecas, Durango, San Luis Potosi a Aguascalientes.
Scovilleho stupnice: 2500 - 5000 SHU
Složení: Celé sušené papričky Guajillo
Použití: Malé množství chilli papriček Guajillo se v mexické kuchyni používá k dochucení, mírné pálivosti a barvě. Chilli Guajillo se obvykle kombinuje s chilli Ancho a Pasilla a připravuje se z nich mexická omáčka. Často se používají do past nebo potěrů k ochucení všech druhů masa, zejména kuřecího. Kromě mexických mol se tato chilli paprička používá do enchilady, salsy, omáček, polévek, dušeného masa a tamales. Z chilli papriček Guajillo se také připravuje Harissa, pálivá směs chilli papriček používaná v severoafrické kuchyni. Jsou také velmi časté v peruánské kuchyni.
Obsah balení: 100 g
Země původu: Mexiko