Ancho chili sušené
Chili Ancho je nejčastěji používaná sušená chilli paprička v mexické kuchyni a spolu s chilli papričkou Pasilla Negro a chilli papričkou Guajillo patří do slavné "svaté trojice" chilli papriček, které se používají v mexických Mole. Tato sušená paprika má tvar srdce, je asi 3" široká a 4" dlouhá a zužuje se do špičky. Mají tmavě červenohnědou až černou barvu a jejich struktura je vrásčitá. Špičková paprika Ancho by měla být čistá, poddajná, nepotrhaná a aromatická, s vůní trochu připomínající sušené švestky.
Scovilleho stupnice: 1000 - 2500 SHU
Složení: Celé sušené papričky Ancho
Použití: Papričky Ancho jsou základní chilli papričkou v autentické mexické kuchyni a jsou důležitou přísadou do červeného chilli, tamales, mnoha Mole, enchilady, salsy, polévek a všech omáček, které potřebují mírnou pálivost. Můžete je přidávat přímo do receptů - nakrájené na plátky, kostky nebo pyré. Celé sušené lusky můžete rozemlít v mixéru (se semínky nebo bez nich, podle toho, jakou máte chuť a pálivost) nebo můžete tuto práci vynechat a použít místo nich náš oblíbený Ancho Chile Powder. Pokud chcete jídlu dodat autentickou mexickou chuť, použijte celé chilli papričky Ancho, abyste dosáhli optimální chuti.
Obsah balení: 100 g
Země původu: Mexiko