Celá Guava ve sladkém nálevu
Guava (kvajáva) je tropické ovoce stromu kvajáva hrušková pocházejícího z Jižní Ameriky. Chutí připomíná fíky a hrušky. Plody guavy mají 10 - 15% cukrů, až 5% vlákniny, provitamín A, vitamíny skupiny B a mnoho vitamínu C (200 - 300 mg/100 g), více než černý rybíz a 5 - 6krát více než citrusy. Kromě toho obsahují i množství draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku, málo sodíku a další látky. Plody guavy se konzumují především čerstvé, rozříznuté na čtvrtiny, pokapané citrónovou šťávou. Pojídají se včetně semen.
Složení: Kvajáva (guave), cukr, pitná voda, kyselina: E 330.
Použití: Guavu přidáváme do lehkých, nepečených tvarohových dortů, kde vynikne její osvěžující, lehká chuť. Je vhodná i do ovocných salátů, moučníků, zmrzlin aj.
Obsah balení: Hmotnost: 800 g, hmotnost pevného podílu: 480 g
Země původu: Mexiko
Po otevření dejte obsah do jiné nádoby, uchovejte v chladničce.
Výživové údaje na 100 g: Energie: 429 kJ/101 kcal, Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g, Sacharidy: 24 g, z toho cukry: 18 g, Bílkoviny: 0 g, Sůl: 0 g