Tostadas s tuňákem a ancho krémem
Ingredience:
Olej na smažení
4ks kukuřičná tortilla na smažení (FRY)
4ks 15g steaku z tuňáka
4 lžice Ancho pasty Lol-tun
100ml extra panenský olivový olej
špetka černého sezamu
1 větší avokádo nakrájené na proužky
100g jarní cibulky nakrájené na kolečka
50g jalapeňos kolečka La Costeña
20g nasekaného čerstvého koriandru
1 limetka nakrájená na měsíčky
Krém z Ancho papriček:
1½ lžíce Ancho pasty Lol-tun
150ml zakysaná smetana
100ml majonéza
1/2 limetky
Špetka soli
V misce vše vyšlehejte, dochuťte solí. Uschovejte v lednici.
Postup přípravy:
1. V rozpáleném oleji usmažte do křupava tortilly. Ty osolte a nechte okapat.
2. Smíchejte olivový olej s ancho pastou. Přelijte přes steaky tuňáka a nechte cca 2 hodiny marinovat.
3. Poté maso pečlivě okapejte od marinády a z prudka opečte 1min. z obou stran. Rybu překrojte na kousky posypte ji sezamovým semínkem, jarní cibulkou a mořskou solí. Vše zamíchejte.
4. Kousky ryb rozdělte na křupavé tortilly. Dozdobte čersvým avokádem a přelijte smetanovo-anchovým dresinkem.
5. Na závěr přidejte nasekaný koriandr, jalapeňos papričky. A samozřejmě kousek limetky.
Tip:
Pro milovníky sushi - tuňáka rovnou nakrájejte na kousky a nechte marinovat. Restovat už nemusíte.
Videorecept - krok za krokem a k tomu potřebné suroviny z našeho e-shopu najdete pod tímto videem
!! BUEN PROVECHO !!