0 Menu

Tostadas s tuňákem

Tostadas s tuňákem a ancho krémem

Ingredience:

Olej na smažení 

4ks kukuřičná tortilla na smažení (FRY)

4ks 15g steaku z tuňáka

4 lžice Ancho pasty Lol-tun

100ml extra panenský olivový olej 

špetka černého sezamu

1 větší avokádo nakrájené na proužky

100g jarní cibulky nakrájené na kolečka

50g jalapeňos kolečka La Costeña

20g nasekaného čerstvého koriandru

1 limetka nakrájená na měsíčky 


Krém z Ancho papriček:

 1½ lžíce Ancho pasty Lol-tun

150ml zakysaná smetana

100ml majonéza

1/2 limetky

Špetka soli

V misce vše vyšlehejte, dochuťte solí. Uschovejte v lednici.

 

Postup přípravy: 

1. V rozpáleném oleji usmažte do křupava tortilly. Ty osolte a nechte okapat.

2. Smíchejte olivový olej s ancho pastou. Přelijte přes steaky tuňáka a nechte cca 2 hodiny marinovat.

3. Poté maso pečlivě okapejte od marinády a z prudka opečte 1min. z obou stran. Rybu překrojte na kousky posypte ji sezamovým semínkem, jarní cibulkou a mořskou solí.  Vše zamíchejte.

4. Kousky ryb rozdělte na křupavé tortilly. Dozdobte čersvým avokádem a přelijte smetanovo-anchovým dresinkem.

5. Na závěr přidejte nasekaný koriandr, jalapeňos papričky. A samozřejmě kousek limetky.

Tip:

Pro milovníky sushi - tuňáka rovnou nakrájejte na kousky a nechte marinovat. Restovat už nemusíte.

Videorecept - krok za krokem a k tomu potřebné suroviny z našeho e-shopu najdete pod tímto videem

!! BUEN PROVECHO !!

Recept obsahuje

Označte v pravém horním rohu a následně vložte do košíku.